ONZE PROJECTEN

Vorige slide
Volgende slide

Een klassieke zwemvijver, Dordogne (Périgord Blanc)

Toen ik bij deze woning werd uitgenodigd voor een orienterend gesprek was het talud waar nu de zwemvijver ligt sterk aflopend naar het omliggende bos; het was eigenlijk nergens bruikbaar voor. Aan de andere zijde van het huis ging de heuvel verder omhoog, waardoor er geen horizontaal terrein was. De eigenaren wouden een bruikbare tuin creëren waar de kleinkinderen konden voetballen en met een zwemvijver voor jong en oud. We hebben ze een voorstel gedaan zoals het uiteindelijk ook gebouwd is. De heuvel is afgegraven en vrijwel horizontaal geëgaliseerd en de afgegraven grond is gebruikt om het terrein rondom de zwemvijver op te vullen. Voor de vorm van de zwemvijver hebben we gekozen voor klassiek. De ronde vormen zijn zacht en gaan goed samen met de aangelegde tuin en de natuur daaromheen. De ligging is zo gekozen dat, behalve vanaf het terras aan de zwemvijver, het zwemwater ook goed te zien is vanaf de 2 terrassen van het huis, wat ook belangrijk was om de zwemmende kleinkinderen in de gaten te houden.

Op de foto’s ziet u de volwassen planten in het filter en de decoratieve elementen die de eigenaren later zelf hebben aangebracht. De beplanting rondom de zwemvijver is door ons verzorgd en maakt dat de zwemvijver natuurlijk oogt en vlekkeloos opgaat in de omgeving