ONZE PROJECTEN

Vorige slide
Volgende slide

Natuurlijk zwembad op de binnenplaats,
Dordogne (Périgord Vert)

Vanaf het begin van dit project was het duidelijk dat er iets overwonnen moest worden, namelijk het hoogteverschil op het terrein. Het aan te leggen natuurlijk zwembad zou niet hoger mogen komen dan het terras van de eigenaren om een goed uitzicht op het water te krijgen. Uiteindelijk is gekozen voor een natuurstenen keermuur aan de hoge zijde van het terrein, welke uit het water oprijst en perfect past bij alle omringende gebouwen en muren die uit dezelfde steen zijn opgetrokken. De bovenkant van deze muur is afgewerkt met grote oude platte natuurstenen waarvan er één zo is geplaatst dat hij door de kinderen (Bruce) “Springsteen” is gedoopt. In de natuurstenen keermuur zijn twee oude gootuitlopen van een kasteel nabij Montignac-Lascaux verwerkt om een mooi watereffect te creëren, welke ook gelijk zorgt voor voldoende beluchting van het water.

Er is op verzoek van de klant een zeer groot filterdeel voor planten aangelegd, welke de twee andere zijden van het zwemdeel omvatten, met een natuurlijke overgang van water naar land. Alle grond en uitgehakte rots is hier afgevoerd en er is drainage aangelegd rond het natuurlijke zwembad om het drijven van de EPDM-folie door grondwaterdruk te voorkomen. In het zwemgedeelte is een natuurstenen trap gerealiseerd tot een diepte van 120 cm om makkelijk toegang tot het zwemwater te krijgen.